Tehnici de epilare cu ceara

Prezentarile video au fost realizate in cadrul unui salon. Explicatiile foarte detaliate speram sa va dea curajul sa incercati aceste tehnici de epilare singure acasa, deoarece sunt foarte simple si accesibile.

Tehnica de epilat brate cu ceara de unica folosinta

Materialul video de mai jos prezinta Epilarea cu ceara de unica folosinta, la cartus – Tehnica pentru brate.

Pentru o epilare cu ceara reusita tot ce aveti nevoie:

 • un incalzitor de ceara (Free sau Mono),
 • cartuse ceara (in filmare a fost folosita ceara cu Dioxid de titanium Roz),
 • hartie de epilat (rola sau benzi pretaiate), iar pentru final,
 • ulei post epilare.

daca aveti pielea sensibila si predispusa la iritatii veti avea nevoie de spirt si Baneocin praf sau unguent.

Ce trebuie sa faceti…

 • Puneti cartusul de ceara in incalzitorul de ceara pentru 20-30 de minute, pana se va incalzi complet
 • Pregatiti hartia de epilat: taiati benzi de hartie cu lungimea optima in functie de zona care urmeaza a fi epilata. Pe brate aveti nevoie de 2 marimi de benzi, pentru interior si pentru exteriorul bratului.
 • Inainte sa incepeti sa epilati, asigurati-va ca pielea este curata, fara urme de make-up, ulei sau creme. Pielea trebuie sa fie curatata cu apa si sapun cu cel putin 10 min inainte de epilare.
 • Incepeti cu partea de jos a mainii, exact ca in materialul video prezentat. Partea inferioara este indicat sa o epilati prima, deoarece este suprafata mai mare, si apoi partea exterioara.
 • Terminand epilarea bratului cu partea de sus (deasupra cotului) tot in acelasi mod, intai partea inferioara, apoi partea exterioara a mainii.
 • Ceara trebuie aplicata in sensul de crestere al firului de par.
 • Ceara epilatoare de unica folosinta se extrage cu hartia de epilat in sensul opus cresterii firului de par. Detaliile va sunt prezentate in materialul video.
 • Aplicarea trebuie facuta in acest fel deoarece riscati sa rupeti firul de par. Cresterea va fi mult mai rapida decat in cazul in care extrageti radacina firului.

Cum ingrijiti pielea dupa epilarea cu ceara de unica folosinta…

Dupa epilare, in cazul in care pielea este foarte sensibila, dezinfectati cu spirt si aplicati baneocin. Asteptati minim 20 de minute, dupa care aplicati un ulei dupa epilat care va curata si rezidurile de ceara. Uleiul dupa epilat va calma si hidrata pielea.

Speram ca sfaturile si materialul video despre epilarea bratelor cu ceara de unica folosinta v-au fost de ajutor!

Tehnica de epilat axila cu ceara traditionala sau cu ceara elastica

Tot ce aveti nevoie…

Veti avea nevoie de urmatoarele produse:

 • un incalzitor de ceara traditionala (Mini, Dany, Blue), 
 • ceara traditionala calup, pastile sau discuri (in materialul video a fost folosita ceara de epilat traditionala cu miere), 
 • spatula de epilat din lemn sau din metal din categoria accesorii epilat.
 • Uleiul de epilat care curata urmele de ceara ramasa pe piele si care hidrateaza pielea proaspat epilata.
 • La inceput veti avea nevoie de spirt. La final veti avea nevoie de ulei dupa epilat si de Baneocin.

Ce trebuie sa faceti…

Pentru inceput, puneti in incalzitor ceara traditionala la topit, in circa 20-30 min ceara se va incalzi complet. Dupa ce se va topi ceara va capata textura mierii si va fi perfecta pentru utilizare.

Inainte sa incepeti epilarea, curatati pielea de rezidurile de deodorant sau transpiratie, cu ajutorul unui disc demachiant inbibat in spirt. Dupa curatare, aplicati pe toata suprafata axilei pudra de talc pentru o mai buna aderenta a cerii.

Aplicati ceara, cu ajutorul spatulei intai de sus in jos, exact ca in materialul video prezentat. Dupa aplicare, asteptati 1 minut, testati cu mana ceara. Daca s-a intarit, ridicati un colt, tineti contra pielea si extrageti ceara destul de rapid. Acesta este secretul ca durerea sa fie cat mai mica. De cele mai multe ori va trebui sa aplicati si a doua oara ceara. Aceasta se aplica in sens opus cresterii firului de par. Ceara se extrage tot in sens opus cresterii firului de par. In cazul axilei, parul creste neregulat (in toate directiile).

Astfel pentru ca epilarea sa fie perfecta trebuie sa aplicati de 2 ori, din ambele sensuri. Doar in acest fel veti obtine epilarea cu ceara perfecta, fara sa ramana nici un fir nedorit.

Cum ingrijiti axila dupa epilarea cu ceara traditionala

Dupa epilarea cu ceara traditionala, axila trebuie din nou curatata cu un disc demachiant sau de vata cu spirt. Dupa curatare se aplica din abundenta Baneocin, pentru a evita iritatiile destul de prezente in aceasta zona.

Speram ca sfaturile si materialul nostru video despre epilarea axilei cu ceara traditionala v-au fost de ajutor!

Tehnica de epilat picioare cu ceara de unica folosinta

Material video Epilarea cu ceara de unica folosinta, la cartus, tehnica pentru picioare.

Tot ce aveti nevoie…

Veti avea nevoie de:

 • un incalzitor de ceara (Free sau Mono), 
 • cartuse ceara (in filmare a fost folosita ceara cu Dioxid de titanium Roz), 
 • hartie de epilat (rola sau benzi pretaiate), iar pentru final,
 • un ulei post epilare. Pentru a usura procesul decizional avem pregatite kit-uri de epilat special concepute pentru a va usura alegerea.

In cazul in care aveti pielea foarte sensibila si predispusa la iritatii veti avea nevoie de spirt si Baneocin praf sau unguent.

Ce trebuie sa faceti…

Pentru inceput, puneti incalzitorul de ceara cu cartusul in el, la incalzit. In circa   20 – 30 min ceara se va incalzi complet si va fi perfecta pentru utilizare. Pregatiti hartia, taiati benzi de hartie cu lungimea optima in functie de zona care urmeaza a fi epilata. La picioare aveti nevoie de 2 marimi de benzi de epilat. Acestea le veti folosi pentru lungime si pentru genunchi sau partea superioara a labei.

Inainte sa incepeti sa epilati pielea, asigurati-va ca pielea este curata, fara urme de ulei sau creme. Pielea trebuie sa fie curatata cu apa si sapun cu cel putin 10 min inainte de epilare.

Incepeti sa epilati partea de jos a piciorului, exact ca in filmarea prezentata. Epilati intai toata circumferinta partii inferioare a piciorului. Apoi epilati partea de sus tot pe toata circumferinta si lasati detaliile pentru la sfarsit. La urma epilati genunchi, laba piciorului si, eventual, degetele de la picioare.

Ceara trebuie aplicata in sensul de crestere al firului de par. Ceara se extrage cu hartia in sensul opus cresterii firului de par, asa cum este prezentat in materialul video. Pielea se tine contra de piele pentru a nu provoca vanatai. Aplicarea cerii trebuie facuta in acest fel deoarece riscati sa rupeti firul de par. Cresterea firului de par va fi mult mai rapida decat in cazul in care nu extrageti radacina firului.

Cum ingrijiti pielea picioarelor dupa epilarea cu ceara de unica folosinta

Dupa epilare dezinfectati cu spirt si aplicati Baneocin. Acesta ajuta in cazul in care pielea este foarte sensibila total sau doar in anumite parti. Asteptati minim 20 min. Dupa aceea aplicati un ulei dupa epilat care va curata reziduurile de ceara, va calma si hidrata pielea.

Speram ca sfaturile si materialul nostru video despre epilarea picioarelor cu ceara de unica folosinta v-au fost de ajutor!

Be the first to comment on "Tehnici de epilare cu ceara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*