Epilarea cu ceara – intre necesitate si arta

Epilarea cu ceara intre necesitate si arta
Epilarea cu ceara intre necesitate si arta

Fie ca vorbim despre epilarea cu ceara traditionala sau epilarea cu ceara de unica folosinta trebuie sa amintim ca putem aduce un plus de personalitate zonei intime cu un epilat inghinal cu model

Epilarea cu ceara – intre necesitate si arta

Fie ca vorbim de sezonul rece sau de sezonul cald pentru multe dintre noi epilarea este o necesitate, un ritual infrumusetare mai mult decat necesar, o necesitate  ce se incadreaza in categoria igiena si de ce nu o rutina cu care ne-am obisnuit.

Pentru multe dintre noi, este drept ca rutina epilarii poate fi placuta sau mai putin placuta dar garantat mai devreme sau mai tarziu, suntem de acord ca epilarea inghinala are avantajele ei.

Iata cateva din motivele pentru care sa pui pe lista ritualurilor de infrumusetare personala epilarea cu ceara de unica folosinta kituri de epilat cu ceara si epilarea cu ceara traditionala.

Intr-un alt articol vom aborda diferentele intre aceste 2 tehnici.

1. O piele catifelata de cel putin 2 saptamani

Epilarea cu ceara, presupune inlaturarea firelor de par nedorite prin aplicarea unei pelicule de ceara topita, calda, destul de subtire, astfel incat aceasta se raceste si prinde firele de par ce urmeaza sa le extragem. Fenomenul ne este destul de cunoscut multora dintre noi si e bine sa subliniem ca eliminarea firului de par prin tehnica epilarii cu ceara presupune eliminarea firului cu tot cu radacina. Acest procedeu poate garanta pana la 2-3 saptamani o piele catifelata fara niciun fir de par.

Rezultatele epilarii cu ceara la unele persoane poate fi de o perioada cava mai scurta sau mai lunga adica de la doar 2 saptamani pana la 4 saptamani, in functie de metabolism, de densitatea firului de par, de adancime, grosime, pigment, etc

Dupa perioada in care ne bucuram de efectul epilarii cu ceara, vom vedea ca proaspetele fire de par aparute sunt de cele mai multe ori, mult mai firave sau chiar in anumite locuri inceteaza sa mai creasca.

2. Epilarea cu ceara nu stimuleaza aparitia firelor crescute sub piele.

Pe langa epilarea cu ceara, se mai foloseste si asa-zisa epilarea cu crema depilatoare sau cu “bic-ul”, in termeni populari aparatul de ras pe baza de lama sau mai multe lame. In cazul acestor 2 tehnici unde nu avem de-a face cu fenomenul propriu-zis de epilare ci mai degraba un barbierit sau in cazul cremei depilatoare avem de-a face cu dizolvarea firului de par.

Dar ce au aceste tehnici in comun si de ce nu se recomanda, chiar daca sunt poate cele mai la indemana sau ieftine tehnici?

Pai in primul rand Aparatul de ras u face altceva decat sa reteze firul de par de la nivelul pielii, lasand radacina neatinsa. Rezultatul nu este unul de durata ci de numai 2-3 zile maxim, ca apoi firele de par sa creasca mai rezistente, mai groase, mai dese si aducand cu ele un grad foarte mare de disconfort. Sa ne amintim de felul cum se simte la mangaiat fata unui barbat, oricat de drag ne-ar fi, dar nebarbierit. In cazul epilarii cu lama mai exista riscul accidentarii, te poti taia foarte usor sau chiar daca nu te tai vei observa ca odata cu firele de par se vor lua si cateva straturi de piele ceea ce cauzeaza usturime, roseata, o posibila infectare a porilor si o sensibilitate de cel putin cateva zile.

In cazul epilarii cu asa-zisa crema depilatoare nu facem altceva decat dizolvam evident tot la suprafata firul de par. Ca si in cazul barbieritului (epilarii cu lama) rezultatul este de maxim 2-3 zile. Sa nu mai discutam de usturime, mirosul neplacut si disconfortul creat de iritarea porilor care raman deschisi si pot crea basici cu puroi de genul cosurlor infectate.

In ambele cazuri inlaturarea firelor de par vom avea de-a face cu un dezavantaj major si nume ca firele vor creste pe sub piele producand mari nemultumiri, disconfort si un aspect total neplacut.

Epilarea cu ceara traditionala sau cu ceara de unica folosinta va actiona strict asupra firelor de par lasand o piele catifelata, neagresata, curata.

Acum ca am stabilit ce avantaje ofera epilarea cu ceara sa aruncam o privire asupra catorva modele a zonei pubiene. 🙂

Formele triunghiulare asemanatoare formei naturale a zonei pubiene „V-ul” reprezinta un clasic foarte usor de realizat care inspira ca locul este ingrijit, curat

Pentru stilurile Hoo Hoo, Champagne, Lightweight, Margarita, Martini sau Ruby avem modelele in forma triunghiulara care deriva din formele paharelor in care se servesc bauturile.

modele de epilare cu ceara

Pentru stilurile Caribbean, Runway si Red Carpet avem de-a face cu o forma dreptunghiulara. Avantajul este ca desi seamana cu un dreptunghi, este foarte usor de realizat si de intretinut.

Modelul de epilat Calypso, Scobitoare sau Inimioara reprezinta poate cele mai provocatoare modele de epilat inghinal, Acestea necesita o mai mare atentie in realizare dar garantat reactia la vederea lor merita tot efortul.

Stilul Tango Salsa si Sunday precum si Bright Ideea, Diamond sunt variatiuni pe aceasi tema care pun la incercare creativitatea in functie de pilozitatea din zona pubiana dar care pot crea variatiuni de model.

Epilatul Total reprezinta poate una din cele mai des intalnite „modele de epilat

a zonei pubiene si pe langa aspectul perfect imaculat trebuie sa mentionam ca reprezinta si un aspect al caracterului tau, aratand ca esti o persoana fara inhibitii, dezinvolta. 

1 Comment on "Epilarea cu ceara – intre necesitate si arta"

  1. Foarte bine explicat, multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*