Cum ne ingrijim parul iarna - sfaturi pentru a avea un par sanatos.
Cum ne ingrijim parul iarna - sfaturi pentru a avea un par sanatos.

Cum ne ingrijim parul iarna – sfaturi pentru a avea un par sanatos.

Chiar daca de cele mai multe ori nu dam importanta frigului de afara sau nu dorim sa protejam capul cu o caciula, parul, sufera odata cu noi si la frig, iar dezavantajele nu sunt deloc de neglijat.

Cum ne ingrijim parul iarna

Stim ca trecerea de la vantul rece la caldura uscata de iarna poate provoca uscarea pielii iar parul este la fel ca si predispus la deteriorare datorita temperaturilor scazute iarna. In timpul lunilor de vara, asigurati-va ca va hidratati parul asa cum si corpul nostru are nevoie de o hidratare continua, pentru a minimiza posibilele daune produse de caldura si soare; dar, si in timpul lunilor de iarna, parul tau are nevoie de o ingrijire adecvata. Temperaturile scazute, umezeala, vanturile reci, trecerea de la rece la cald si invers, epot provoca o dezlipire a cuticulelor ce pot duce la o rupere a firului de par. In timp aceste efecte se concretizeaza prin a avea un par uscat si fragil.

Va prezentam cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va pastrati parul sanatos si frumos toata iarna.

Reduceti numarul spalarilor pe perioada rece.

Se stie ca odata cu spalarea parului, samponul curata si o cantitate importanta de sebum care daca este in exces creaza un par gras iar daca lipseste, determina parul sa devina casant, fragil, sensibil.

Este necesar ca dupa fiecare spalare sa hidratati parul cu un ulei de par, cu o masca vitaminizanta, u tratament pentru tipul de par adecvat sau o crema pentru protectie a parului pentru sezonul rece dar fara a-l ingrasa prea mult.

Pe timpul iernii nu trebuiesc facute mai mult de doua spalari pe saptamana si obligatoriu, a nu se uita de tratamentul de dupa spalare. In cazul in care doriti sa nu il spalati se poate doar clati cu putina apa calduta apoi se aplica o un sampon uscat sau pudra de talc pentru copii pentru a absorbi grasimile in exces.

Dusurile fierbinti nu sunt indicate nici parului dar nici pielii daca nu avem de gand sa stam o perioada buna la caldura, intrucat exista foarte mare riscul de a iesi la frig si astfel ne expunem riscului de a capata de la o raceala banala pana la o viroza.

Utilizati ulei pentru a hidrata pielea capului si parul tau. Exista produse pe baza de compusi uleiosi, dar puteti folosi, de asemenea si ulei de masline. Se incalzeste usor, se maseaza la aplicarepentru a patrunde in pielea capului dar si pe lungimea parul tau. Lasa uleiul pe par pentru una pana la doua ore si apoi spala delicat cu sampon. Veti obtine nu numai un par hidratat dar si un scalp sanatos care va sustine mault mai mult radacinile parului tau.

Utilizati balsam dupa ce spalati parul. Se poate sta la Climatizor 20-30 minute. Idea ca doar u masaj poate ajuta foarte mult nu este intotdeauna de ajuns.

Dupa fiecare spalare specialistii recomanda a se lasa parul sa se usuce in aer cateva minute. Uscarea in aer a parului tau este cel mai sanatos mod de a usca parul. Uscatoarele de par splacile sau ondulatoarele folosite in exces usuca parul in timp. Niciodata nu trebuie sa iesiti din casa cu parul ud mai ales daca este iarna, intrucat gerul ingheata apa din firul de par, distrugand cuticulele, alterand parul ireparabil. Totodata amintim ca o simpla iesire in frig cu parul ud poate provoca sinuzita, raceli puternice, chiar si complicatii la sistemul respirator.

Daca nu aveti timp pentru ca a usca parul in mod natural, nu il spalati cand stiti ca trebuie sa plecati la serviciu sau daca este obligatoriu, folositi uscatorul de par dar asigurati-va ca dupa uscare puteti sta mai bine de 10-15 minute sa se inchida porii scalpului.

Protejati-va podoaba capilara purtand o palarie. Asortati acest accesoriu tinutei dvs si veti vedea ca parul va fi protejat de frig, vant, intemperii, ploaie, zapada etc. Nu purtati o palarie stransa intrucat poate opri circulatia sanguina a scalpului. Pentru a scapa de energia electrostatica folositi un uscator ionic care ajuta la uscarea parului fara se electriza. Folositi perii din par natural si de preferinta alegeti perii profesionale ionice sau un pieptan din carbon, metalic sau din os. Un pieptan sin plastic nu va face altceva decat sa electrizeze parul facandu-l sa fie rebel.

Alegeti tunsori simple care nu necesita intretinere sau se intretin usor.

Cu cat mai mult sunteti obligate sa aranjati parul , de atatea ori exista posibilitatea de a mai pierde fire de par.

Chiar si o simpla aranjare a parului, prin trecerea mainii prin el, poate duce la ruperea catorva fire, de multe ori insesizabil dar sigur. Coafati parul, astfel incat odata ce ati terminat, sa nu mai trebuiasca sa interveniti in aranjarea lui pe tot parcursul zilei.

Verificati ingredientele de pe lotiunile de par pe care le folositi sau doriti sa le folositi.

Asigurati-va ca acestea nu au o concentratie mare de alcool, care se va usca parul si il face sa se simta fragil, casant

Atunci cand incalziti locuinta, folosi un umidificator. Incalzirea in interior poate usca parul. Umidificatoare adauga umiditate in aer, ajutand atat pielea si parul sa se pastreze intr-un echilibru.

Tunde periodic varfurile, nu neaparat sa te tunzi. Se stie ca intretinerea varfurilor stimuleaza o crestere naturala a parului cu 2-4 centimetri pe luna. Daca aveti parul lung, se recomanda o tunsoare la fiecare 2 pana la 3 luni pentru a taia capetele si a patra un fir sanatos. Pentru parul scurt sau mediu, se recomanda tunsul la fiecare 4 pana la 8 saptamani, in functie de cat de repede creste parul. Un tuns sanatos va ajuta o crestere sanatoasa a parului si o pastrare a unui par viguros o perioada lunga de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *