Produse necesare echiparii unui salon de cosmetica

Produse necesare echiparii unui salon de cosmetica

Atunci cand dorim sa pornim cu dreptul o afacere, fie un salon de infrumusetare sau doar un simplu salon de cosmetica e bine sa avem un plan, sa ne calculam un buget, ne achizitionam produsele necesare. Va prezentam azi pe scurt ce trebuie sa contina un salon de cosmetica.

Lupa cosmetica

Lupa cosmetica este una dintre cele mai imporatante piese ce nu trebuie sa lipseasca din salonul dvs de cosmetica. Fie ca este cu 3 sau 5 dioptrii, nu este o diferenta notabila,este foarte important sa fie cu lumina rece si neaparat cu ainaltimea ajustabila. Lupa cosmeticaeste folosita pentru a vedea in detaliu pielea clientei si mai ales pentru stabilirea disgnosticului inaintea tratamentului.

Combina cosmetica

Fie ca vorbim de o combina cosmetica simpla cu cateva functii, ionoderm, galvanoderm, ciocan rece-cald, etc sau fie ca vorbim de o combina cosmetica mai complexa ce poate fi cu 10 (cel mai uzual) sau 15 functii, aceasta cu siguranta va avea cele mai folosite functii. In cazul in care nu doriti sa faceti o investitie prea mare este suficient si o combina uzuala cu 4-6 functii. Functiile acesti combine pot fi ultrasunete, electroderm, vacuum, spray si inlaturarea de tatuaje. Pentru functia de inlaturare tatuaje sunt necesare specializari medicale, asa ca de cele mai multe ori punerea in functiune sa fie putin mai dificil.

Patul de cosmetica

Desi piata ofera foarte multe variante, unele nepotrivite unui salon de cosmetica ale acestui produs, trebuie sa avem grija de cateva elemente esentiale in alegerea patului de cosmetica si anume. Structura patului trebuie sa fie una rezistenta, dura, solida. Unele paturi de cosmetica sau masaj sunt pliante si portabile. Aparent este un avantaj foarte bun in favoarea unei cosmeticiene. Problema este ca acel pat are o durata de viata scurta ceea ce ne va da peste cap bugetul planificat initial. Asadar patul de cosmetica de preferinta trebuie sa fie unul alb. Faptul ca intram intr-un salon de cosmetica si totul este alb, imaculat, se observa imediat ca se patreaza igiena ceea ce este foarte important. Odata cu patul de cosmetica trebuie sa luam in calcul si scaunul cosmetic, un taburet de preferinta cu rotile pentru a asigura o mobilitate in pozitia sezut a cosmeticienei. Pentru a avea la indemana ptodusele cosmetice se recomanda un ucenic tot cu roti.

Decantorul de ceara

Desi este piesa cea mai solicitata, decantorul de ceara face treaba cea mai neplacuta intr-un salon de cosmetica. Cu toate aceasta cosmeticiana este cea care va strange laudele iar acestea vor fi insotite si de aprecieri daca decantorul de ceara este curat, impecabil. Pana la urma este obiectul muncii si toti clientii au nevoia de a se simti in siguranta. Desi ceara traditionala este o ceara refolosibila, aceeasi ceara ajunge pe pielea mai multor persoane. In ultima perioada vedem o crestere a numarului persoanelor care folosesc ceara traditionala ca fiind o ceara de unica folosinta, fara sa o foloseasca pe pielea mai multor persoane. Si noi consideram ca esre o solutie foarte buna pentru a evita transmiterea bolilor de piele ce pot aparea dar si in acelasi timp se elimina mirosul neplacut al cerii incinse sau chiar arse.

Incalzitorul de ceara

Incalzitorul de ceara este folosite la incalzirea cerii din flacoanele de ceara de unica folosinta. Acestea pot si simple, duble sau pentru trei flacoane de ceara. Unele model pot fi prevazute si cu zona de incalzit ceara de unca folosinta la cutie. Nu recomandam acele modele datorita faptului ca in cazul in care apare o defectiune la un modul trebuie schimbat tot aparatul, daca se cumpara separat si apare o defectiune se poate schimba sau repara doar modulul defect.

Trusele de extractie a comedoanelor

Desi extractia comedoanelor nu este cea mai placuta tehnica in salonul de cosmetica, sunt persoane care apeleaza la acest serviciu ori de cate ori este nevoie. De multe ori curatarea unui ten accidentat sau cu probleme necesita interventia unui specialist cosmetic sau chiar un medic dermatolog. Pentru situatii mai putin complicate cosmeticiana poate face chiar minuni cu micile “baghete” pe langa alte tratamente faciale sau corporale.

Produsele de unica folosinta

Produsele de unica folosinta precum manusile de unica folosinta, cearsafurile de pat de unica folosinta, protectiile de unica folosinta si altele sunt realizate dintr-un material sintetic combinat cu fibre vegetale care sunt de cele mai multe ori bune absorbante, izolante sau antiderapante. Din ce in ce mai mult sunt utilizate pana si prosoapele de unica folosinta datorita faptului ca este mai avantajos si economic decat folosirea prosoapelor clasice si spalarea si uscarea lor zilnica. Astfel si durata lor de viata se va scurta foarte repede dar si costurile sunt total diferite. Tot la capitolul de protectii de unica folosinta intra si manusile de unica folosinta care pe cat de utile sunt pe atat de apreciate sunt din ce in ce mai mult. Acestea  sunt foarte utile in operatiile ce implica epilarea cu ceara, ttratamente faciale sau chiar corporale.

Produsele cosmetice profesionale

Nu in ultimul rand am ales sa abordam subiectul cosmeticelor profesionale. Cosmeticele profesionale sunt pe cat de variate, pe atat de diferite ca plafoane de pret. Specialistii recomanda folosirea a mai multor game, de preferinta 2 sau 3, intrucat pe diferite tipuri de ten substantele active pot reactiona mai mult sau mai putin. Desi producatorii nu recomanda niciodata folosirea unui produs dintr-o gama la primul pas al tratamentului cosmetic iar la ceilalti pasi folosirea unor produse dintr-o alta gama. Motivul poate fi uneori intemeiat, alteori poate fi doar marketing in ideea de a folosi si consuma aceeasi gama. In definitiv daca avem la salon 2 sau 3 game nu tot acolo ajungem? Important este rezultatul si satisfactia clientului iar pentru asta ne asiguram ca vom face totul sa aflam.

4 Comments on "Produse necesare echiparii unui salon de cosmetica"

 1. Buna ziua. La adresa mentionata pe site aveti magazine de desfacere? Eu sunt la inceput in cariera de cosmeticiana si mi-a placut prezentarea combinei cosmetice in articolul respectiv. Vroiam sa stiu unde pot sa vin sa o vad si sa intreb detalii despre modul de folosire, pret, etc..sau daca ma puteti ajuta sa aleg exact ceea ce am nevoie.

  • Buna ziua,
   Nu avem un magazin fizic dar putem livra prin curier produsele ce le avem pe stoc.
   Nu ezitati sa ne contactati la nr de telefon 0785-228.009 de Luni pana Vineri in intervalul orar 10.00 – 18.00.
   Va stam la dispozitie pentru orice detalii.

  • Buna ziua,
   La adresa este unul din depozitele noastre. Nu avem decat magazin online. Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati la nr de telefon 0785-228.009

 2. buna ziua doresc sa amenajez un salon de epilat si as dori toate accesoriile necesare

Leave a comment

Your email address will not be published.


*