Tot ce trebuie sa afli despre tipurile de masaj si beneficiile acestora fie ca esti la inceput de cariera sau preferi masajul.
Masajele au fost folosite ca tehnica de vindecare si relaxare de mii de ani. Prin manipularea tesuturilor si muschilor unui recipient folosind o combinatie de presiune, frecare, mangaiere si chiar caldura, au fost observate diverse beneficii pentru sanatate. Astfel indiferent de tehnica pe care o veti practica se recomanda folosirea unui ulei de masaj sau a unei creme de masaj. Se stie ca pentru masaj se recomanda uleiurile de masaj pe baza de ulei esential si nu pe baza de parafina. Uleiul de masaj obtinut din uleiuri sentiale va intra mult mai usor in piele si va usura aplicarea procedeului sau tehnicii dorite
Principalele beneficii ale masajului
Potrivit Asociatiei Americane de Masaj, cercetari recente arata beneficiile masajului pentru o varietate de probleme:
- Oboseala sau durere cauzata de cancer
- Dureri de spate si rigiditate
- Osteoartrita la genunchi
- Recuperare postoperatorie si durere
- Ameliorarea sindromului de tunel carpian
- Fibromialgie
- intarirea functiei sistemului imunitar
- Scaderea frecventei durerilor de cap
- Tensiune arteriala
- Simptome de sevraj la alcool
Principalele tipuri de masaje
Exista peste 80 de tipuri de masaj cunoscute, fiecare cu propriile caracteristici unice. In acest articol, vom trece peste cele mai comune disponibile si beneficiile lor, de la ameliorarea stresului, recuperarea ranilor pana la gestionarea durerii. A fi constient de ceea ce pot face diferite tipuri de masaj pentru tine este un prim pas important in maximizarea beneficiilor pe care le obtii din el.
Terapia de masaj cu eliberare activa
Terapia/Tehnica cu eliberare activaTerapia/Tehnica cu eliberare activa (ART) a fost dezvoltata cu aproape treizeci de ani in urma de Dr. P. Michael Leahy. Ideea terapiei cu eliberare activa a aparut pentru atletii de elita, pentru a reveni la performanta de varf cat mai repede posibil, fara avantul lung al unui masaj complet. ART trateaza afectiuni minore ale tesuturilor moi din:
- Muschii
- Ligamentele
- Tendoanele
- Fascia
- Nervi
Tehnica de eliberare activa, desi dezvoltata initial pentru sportivi, poate fi benefica pentru oricine. Scopul direct este sa elibereze tesutul cicatricial acumulat in muschiul profund, care apare atunci cand muschii sunt suprautilizati pentru o perioada lunga de timp. Pentru o alunecare mai buna se recomanda un ulei de masaj.
De fapt, ART este singura terapie de manipulare a tesuturilor moi care repara in mod direct intreaga gama de miscare a muschiului, deoarece vizeaza in mod direct problemele care stau la baza muschiului.
Utilizarea excesiva a muschilor se produce in urma exercitiilor fizice lungi, precum si a activitatilor zilnice normale, cum ar fi mersul pe jos, cumparaturile, un loc de munca mai activ (cum ar fi un profesor sau un muncitor in constructii etc.), sa mergeti la plimbare cu cainele prin cartier si sa gatiti.
Specialistii ART sunt instruiti in peste 500 de tehnici specifice de intindere. Aceste tehnici acopera toate grupele de muschi majore, cum ar fi cvadricepsul si ischiochibial; partea superioara a spatelui; umerii; si piept. Fiecare individ este unic, prin urmare nu exista pasi de baza pentru finalizarea unei sesiuni de Terapie cu Eliberare Activa. Cu toate acestea, protocolul general ramane acelasi:
Specialistul ART isi foloseste mainile pentru a identifica tesutul cicatricial din muschi.
Specialistul va implementa apoi mai multe metode de puncte de declansare folosind fie mainile, fie instrumente mici pentru a elibera tensiunea creata in tesutul cicatricial.
Pacientului i se cere sa miste acel muschi printr-o gama specifica de miscare.
Sedintele ART pot dura intre 30-60 de minute si nu ar trebui sa aiba loc mai mult de o data pe saptamana, cu exceptia cazului in care sunt adresate in mod special de catre specialist.
Masajul este pentru corpul uman o adevarata libertate a sufletului
Terapia prin masaj suedez
Masajul suedez Masajul suedez este cel mai cunoscut si folosit stil de terapie prin masaj. Numele „masaj suedez” este folosit numai in tarile vorbitoare de engleza si olandeza – toate celelalte tari se refera la el ca „masaj clasic”. Oricum, aceasta metoda a fost dezvoltata, desi inexact, de Per Henrik Ling. Cu toate acestea, un olandez pe nume Johann Georg Mezger a dezvoltat termenii francezi pentru miscarile de baza ale stilului de masaj.
Exista cinci miscari si/sau stiluri de baza intr-un masaj suedez:
- Effleurage (alunecare si alunecare)
- Petrisaj (framantare)
- Tapotement (tapping ritmic)
- Frecare (cu fibre sau fibre incrucisate)
- Vibratie / Tremurare
Aceste cinci metode de accident vascular cerebral sunt folosite pentru a calma oriunde, de la durerile musculare usoare pana la intense, iar severitatea fiecarui accident vascular cerebral reflecta cantitatea de strangere mentinuta in muschi. Mai precis, s-a demonstrat ca masajul suedez ajuta la atenuarea:
- Rigiditatea articulatiilor
- Reducerea durerii
- Osteoartrita
- Dureri lombare
- Managementul/reducerea stresului
Masajele suedeze pot dura intre 30 si 90 de minute, cu exceptia cazului in care exista un caz special, si pot fi efectuate pe orice persoana. Cu toate acestea, daca persoana are dureri, dureri sau rani in trecut, cel mai bine este sa anuntati maseuza inainte de a continua cu orice terapie de masaj. Se recomanda folosirea unui ulei de masaj sau a unei creme de masaj.
Terapia de masaj cu eliberare miofasciala
Terapia de eliberare miofasciala Eliberarea miofasciala este cel mai rudimentar tip de terapie prin masaj – atat de mult, de fapt, incat individul nu are nevoie de asistenta externa pentru a o finaliza! Eliberarea miofasciala descrie descompunerea fasciei stranse, care este stratul fibros de tesut conjunctiv deasupra muschiului si sub piele. Fascia este ceea ce permite corpului nostru sa se miste si sa mentina diferite pozitii ale corpului, iar cand simtim incordare musculara la nivelul suprafetei, in general fascia este cea care este grupata si nu muschiul de dedesubt.
Eliberarea miofasciala poate fi executata cu mai multe instrumente diferite:
- Rola de spuma
- Minge de lacrosse / minge de tenis / softball / minge de golf
- Rumbler role
- HyperVice
- Body Bar
- Trigger Point bile si role
Exista, de asemenea, doua stiluri diferite de tehnici de eliberare miofasciala: activa si pasiva. Terapia cu eliberare activa este atunci cand clientul tensioneaza zonele afectate si este utilizata in mod normal cu oricare dintre instrumentele de mai sus. Terapia cu eliberare pasiva este atunci cand muschiul este complet relaxat si este utilizat in mod normal in timpul mobilizarii tesuturilor moi si al masajului punctului de declansare.
Orice individ poate alege fie sa aiba un terapeut de masaj inact tehnici de eliberare miofasciala asupra muschilor stransi, fie puteti alege sa o faceti singur. Cu toate acestea, este mai benefic sa primiti terapie de masaj cu puncte de declansare pentru a ameliora tensiunea fasciei. In general, acesta este procesul:
Practicantul va aplica fie forta blanda, sustinuta pe o zona, fie intindere blanda si usoara, in functie de severitatea incordarii.
Ei isi vor folosi degetele, degetele, coatele si oricare dintre instrumentele de mai sus pentru a sparge incet fascia manipulata.
Pentru terapia cu eliberare miofasciala directa, medicul va lucra lent prin fiecare strat fascial pana cand tulpina este retinuta.
Pentru terapia cu eliberare miofasciala indirecta, medicul va folosi atat tensiunea musculara pasiva, cat si activa pentru a scapa usor fascia de orice incordare.
In general, sesiunile de eliberare miofasciala pot dura pana la o jumatate de ora si pot fi utilizate de oricine cu muschii stransi. De fapt, eliberarea miofasciala – desi oarecum dureroasa daca se foloseste o metoda directa cu un terapeut de masaj – ar trebui cautata mai intai atunci cand se confrunta cu muschii stransi, deoarece ofera mult mai multe beneficii directe decat un masaj clasic.
Masaj medical
Un masaj medical este in mod normal intalnit cu o multime de controverse, deoarece adopta de obicei multe stiluri diferite de terapii de masaj deja prezente. Acestea includ: masajul profund al tesuturilor, terapia punctului de declansare, tehnici osteopatice si tehnici cranio-sacrale. Cu toate acestea, un masaj medical este inca foarte utilizat pentru terapia decongestiva, care ajuta la cancerul de san; ameliorarea durerii; si ingrijire paliativa, sau tratarea problemei concentrandu-se pe durerea din jur si nu pe problema in sine.
In general, terapia medicala poate fi utilizata pentru a trata o gama larga de afectiuni fizice si mentale, cum ar fi:
- Anxietate redusa
- Reducerea tensiunii arteriale
- Rata termica redusa
- Debutul intarziat al durerii
Majoritatea oricine poate beneficia de terapiile de masaj medical, desi gradul de ajutor variaza de la caz la caz. Exista inca un anumit control asupra cat de mult ajuta masajul medical in bolile mintale, cum ar fi anxietatea si depresia, desi s-a demonstrat ca masajul clasic amelioreaza unele schimbari de dispozitie si creste relaxarea. Se recomanda folosirea unui ulei de masaj sau a unei creme de masaj.
Metodele si durata de timp pentru masajele medicale vor varia, de asemenea, de la caz la caz.
Presopunctura sau Acupunctura
Presopunctura, sau acupunctura, este o forma de terapie prin masaj cu puncte de declansare care utilizeaza ace. A fost dezvoltat initial ca o fateta a medicinei chineze antice si este folosit cel mai frecvent pentru ameliorarea durerii. Cu toate acestea, multi considera acupunctura o pseudostiinta, deoarece metodele sale nu se bazeaza pe fapte stiintifice.
De asemenea, acupunctura nu este considerata a avea beneficii pe termen lung. Cu toate acestea, multi inca folosesc aceasta practica pentru ameliorarea durerii la nivelul spatelui, rigiditatea umerilor si durerile de genunchi, printre alte rigiditati musculare si dureri articulare. Acupunctura poate fi efectuata in majoritatea situatiilor clinice si a saloanelor de masaj, desi un medic calificat si ace curate sunt o necesitate.
In general, oricine nu are aversiune fata de ace si unii care o fac, pot participa la terapia cu acupunctura. Acupunctura este mult mai directa decat alte forme de terapie prin masaj si este geniala pentru a patrunde in straturile fasciale profunde. in mod obisnuit, o sedinta de acupunctura este efectuata de catre practician care identifica zonele afectate si gliseaza usor acul pentru a creste si apoi a atenua presiunea. Exista, de asemenea, patru metode de diagnosticare diferite:
Inspectia → se concentreaza pe fata si pe limba, in special. Mai exact, terapeutul cauta dimensiunea, forma, culoarea, tensiunea si invelisul limbii si daca are sau nu urme de dinti in jurul marginii.
Auscultatia → se concentreaza pe sunete suieratoare si miros neplacut
Olfactiv → include aceleasi principii ca si Auscultatia
Intrebarea → se concentreaza pe cele „sapte intrebari” ale corpului: transpiratie, frisoane/febra, sete/gust, durere, somn, defecare/urinat, apetit si scurgeri de sange si/sau vaginale.
Acul este in general introdus foarte repede pentru a minimiza durerea si poate fi rotit, miscat sau mutat in sus si in jos pentru a manipula tesutul fascial. Acele sunt apoi stimulate de terapeut pentru a creste tensiunea din jurul lor, numita „prindere cu ac”, ceea ce ajuta la atenuarea presiunii din jurul zonei odata ce acul este indepartat. in general, aceasta „prindere cu ac” se intalneste cu furnicaturi, amorteala sau furnicaturi la nivelul locului.
Presopunctura urmeaza protocoale similare, dar fara invazivitatea acelor.
Sedintele variaza in lungime, in functie de numarul de ace introduse si de cate zone si cat de mult poate rezista pacientul durerii.
Terapia de masaj craniosacrala
Terapia cranio-sacrala Terapia cranio-sacrala este o forma blanda si neinvaziva de terapie prin masaj care a fost dezvoltata in 1945. in timpul unei sedinte, clientul sta intins complet imbracat pe masa de masaj, in timp ce terapeutul face contact usor cu zonele punctelor de declansare de-a lungul corpului, desi in mod normal concentrandu-se pe cap, trunchi, genunchi si picioare. Acest contact include o combinatie de practici adoptate din osteoterapie, fixarea oaselor si munca chiropractica.
Terapia cranio-sacrala are multe beneficii, printre care:
- Atenueaza durerea cronica
- Reduce durerea de cap si/sau severitatea migrenei
- Reduce oboseala cronica
- Reduce tulburarea de stres post-traumatic
- Reducerea repercusiunilor traumei (orice fel)
- Recuperare post-chirurgicala
O sedinta este menita sa relaxeze pacientul intr-o stare de armonie sacra. Terminatiile nervoase de-a lungul maduvei spinarii sunt menite sa functioneze mai armonios la sfarsitul unei sesiuni. De fapt, unii pacienti sunt atat de relaxati la sfarsitul unei sedinte de terapie cranio-sacrala incat adorm sau intra intr-o stare de vis.
Sesiunile de terapie cranio-sacrala implica, de asemenea, o multime de discutii aprofundate cu medicul dumneavoastra, astfel incat acesta sa poata gasi adevarata sursa a durerii sau disconfortului dumneavoastra. Sesiunile pot dura de la una la doua ore si pot fi efectuate pe orice pacient in varsta.
Terapia cu puncte de declansare
Terapia cu puncte de declansare Terapia cu puncte de declansare, care este adesea confundata cu terapia cu puncte de declansare, dezactiveaza punctele de declansare oriunde de-a lungul corpului, care pot provoca dureri usoare sau severe. Punctele declansatoare dureroase pot duce la incordare musculara, durere sau chiar dureri de cap. Terapia cu puncte de declansare a fost pentru prima data mapata de Janet G. Travell, care a lucrat cu presedintele Kennedy si David Simmons. Cu toate acestea, abia in 2007, punctele de declansare au fost mapate cu scanari RMN.
in general, punctul de declansare urmeaza protocoale foarte similare cu alte practici de masaj. Se gaseste un loc sensibil si dureros si se aplica presiune pentru a ameliora aceasta durere. Cu toate acestea, spre deosebire de masajul clasic, punctul de declansare se adanceste adanc in stratul fascial pentru a elibera tensiunea la jonctiunea neuromusculara (NMJ), ceea ce il diferentiaza de alte terapii de masaj.
Sesiunile cu puncte de declansare pot dura oriunde de la zece minute pana la o ora, desi in mod normal sunt intense si oarecum dureroase, asa ca se aplica anumite precautii pentru sesiunile mai lungi. De asemenea, poate fi utilizat de orice pacient in varsta si este in general rezervat pentru incordari musculare intense si dureroase.
Terapie prin masaj thailandez
Masaj thailandez
Un masaj thailandez clasic este o practica straveche care combina principiile ayurvedice indiene, presopunctura si cateva pozitii asistate de yoga pentru a atenua tensiunile dureroase ale muschilor.
Un participant este imbracat in timpul sesiunii in haine largi. in timp ce relaxarea musculara este scopul, practicantul foloseste tragerea, intinderea, compresia si balansarea cu pacientul in loc de munca manuala a corpului prin framantare si presiune. Se recomanda folosirea unui ulei de masaj sau a unei creme de masaj.
Un masaj thailandez urmeaza in general linii specifice ale corpului, numite „sen” si poate dura pana la doua ore. Deoarece fiecare practicant si participant are propriile stiluri, fiecare sesiune este diferita. Cu toate acestea, unele indrumari de baza inca se aplica:
Practicantul isi poate folosi mainile si picioarele pentru a pozitiona destinatarul
Sunt utilizate fortele de tragere, cum ar fi: craparea articulatiilor; tragerea degetelor de la maini, picioare si urechi; mersul pe spatele cuiva; si miscarea corpului participantului printr-o multitudine de pozitii de yoga de baza
Toate aceste criterii trebuie indeplinite, desi fiecare terapeut are propriul stil personal. Oricine poate beneficia de un masaj thailandez, cu toate acestea, daca cauta tehnici mai invazive, cel mai bine este sa caute in alta parte.
Reflexologie
Reflexologia sau „terapia zonelor” este o alta metoda netraditionala de terapie prin masaj. Reflexologia utilizeaza reflexele naturale ale corpului in mainile si picioarele participantului printr-o serie de tehnici specifice pentru degetul mare, degetul si mainile fara utilizarea uleiului sau a altor balsamuri.
In timpul unei sesiuni, care variaza de la un practicant la un practicant, corpul este impartit in zece zone diferite: cinci in stanga si cinci in dreapta. Se crede ca presiunea aplicata picioarelor calatoreste prin aceste „zone” prin semnale nervoase, ceea ce ajuta la atenuarea tensiunii musculare si a durerii in intregul corp. De asemenea, se crede ca elibereaza unii hormoni, cum ar fi dopamina sau endorfinele, pentru a ajuta la atenuarea durerii.
Cu toate acestea, aceste dovezi nu sunt sustinute in intregime de cercetari. Prin urmare, reflexologia poate fi utilizata pentru ameliorarea durerii pe termen scurt si usoara, dar nu ar trebui cautata pentru probleme medicale severe. Chiar si totusi, orice persoana in varsta cu durere usoara poate utiliza reflexologia, iar sedintele pot dura pana la o ora pentru cazurile mai extreme.
Terapia prin masaj biodinamic
Terapia de masaj biodinamic. Biodinamica este o alta forma de terapie pseudostiintifica. A fost dezvoltat de Gerda Boyesen in Norvegia in anii 1950. Cu toate acestea, nu a devenit o terapie solida, predabila pana in 1969, cand Boyesen a infiintat scoala de Formare Gerda Boyesen.
Spre deosebire de majoritatea terapiilor de masaj, biodinamica se concentreaza asupra reglarii sistemului digestiv. Boyesen credea ca tractul digestiv include doua functii principale: in primul rand, de a digera alimentele fizice si, in al doilea rand, de a digera situatiile stresante emotional. Doar odata ce corpul este lipsit de stres, sistemul emotional poate digera in sfarsit, a sustinut Boyesen. Prin urmare, terapeutii de masaj poarta un stetoscop in timpul sedintelor pentru a pastra o masura mai buna a tractului gastro-intestinal in sine.
Sesiunile pot dura oriunde pana la o ora si pot participa orice varsta. in general, terapeutii de masaj vor manipula pielea, oasele, muschii, fascia si aurele printr-o serie de tehnici de atingere.
Terapia prin masaj Lomilomi
Terapia de masaj Lomilomi Terapia de masaj Lomilomi a fost adusa de colonistii polinezieni originali in Hawaii. Toti, de la sefii de clan pana la copii, practicau lomilomi, sau „lomi” pe insule, care se traduce prin „a framanta, a freca sau a calma; a lucra inauntru si in afara, ca labele unei pisici multumite” sau „a lua si a se intoarce, a schimba… schimbarea sacra din tine care este inspirata de kahuna vindecatoare”. Este spus de doua ori in numele pentru a pune accent pe darurile sale.
Masajul Lomilomi foloseste o combinatie de palme, degete, antebrate, degete, coate, genunchi, picioare si chiar bastoane si pietre gasite pe insule. in mod traditional, Lomilomi a fost folosit de nativi pentru a:
- Ca o practica de vindecare pentru vindecatorii nativi
- Ca masaj reparator in familie
- Ca un lux si un ajutor de digestie
- Ca practica pentru maestrii artelor martiale hawaiene (ʻōlohe lua)
- Cu toate acestea, nu toata lumea ar putea fi un masaj terapeut. Terapeutii – numiti ka poʻe lomilomi (oamenii care fac masaj) sau kanaka lomi (persoana cu masaj) – au fost alesi din cauza unei serii de evenimente care au avut loc la sau in jurul nasterii lor, pana la varsta de cinci ani, cum ar fi: evenimente meteorologice, semne de nastere si comportament amabil.
Astazi, lomilomi traditional nu este vazut intr-un cadru clinic sau spa, deoarece nativii cred ca pateaza practica. in schimb, practicile sunt in mod normal foarte private si includ, de obicei, terapeutul de masaj care isi incurajeaza pacientul sa adopte o stare de spirit noua si comportamente de dieta.
Chiar si totusi, practicile lomilomi oglindesc un masaj traditional suedez. Fundatia sa se bazeaza pe arta martiala si include miscari lungi si extinse ale bratelor. Alte metode includ:
- Lucrul cu amplitudinea de miscare, in special la articulatiile stranse
- Tehnici ale tesuturilor profunde
- Atingere iubitoare
- Sesiunile pot dura oriunde pana la nouazeci de minute si pot – si ar trebui! — sa fie utilizat de orice persoana in varsta.
Terapia Masajului Ashiatsu
Terapia de masaj Ashiatsu, Terapia de masaj Ashiatsu este derivata din Chavutti Thirumal, o practica de masaj a tesuturilor profunde care utilizeaza picioarele si picioarele. A fost dezvoltat pentru prima data in regiunea Kerala din India si de atunci si-a facut drum peste ocean.
Ashiatsu este un stil de masaj descult, in care maseuza se tine fie de o franghie, fie de bare paralele deasupra clientului si apasa in spate cu picioarele. Este nevoie de mult ulei si multa rabdare. De asemenea, utilizeaza sesamoidul, calcaiul, arcul si/sau intreaga suprafata plantara a piciorului pentru a oferi tratament.
Picioarele sunt alese in aceasta practica straveche, deoarece piciorul ofera o compresie larga, forte de forfecare si tensiune fara durerea asociata in mod normal cu cotul. Este cel mai ideal pentru muschii mari ai picioarelor si spatelui si, de asemenea, pentru compresia de lunga durata pe muschiul trapez din partea superioara a spatelui.
Din cauza naturii sale ciudate, Ashiatsu este greu de gasit intr-un spa tipic sau intr-un cadru clinic. Cu toate acestea, daca este gasit, se poate dovedi benefic pentru cineva cu muschi stransi si piele sensibila, deoarece este mai putin invaziv decat alte oferte de tesut profund.
Terapia de masaj corporal acvatica
Ceea ce face ca caroseria acvatica sa fie atat de unica este ca este efectuata fie in timp ce pluteste, fie partial scufundata, fie complet scufundata in apa. Urmeaza o gama larga de exercitii si intinderi terapeutice, in special pentru relaxare, fitness si reabilitare. Mai precis, aplicatiile pot fi folosite pentru a remedia:
- Dureri ale coloanei vertebrale
- Dureri musculo-scheletice
- Tulburari neurologice
- Reabilitare ortopedica postoperatorie
- Ulcere de presiune
- Tratamentul diabetului pediatric
Exista, de asemenea, mai multe tipuri diferite de tehnici de caroserie acvatica. in general, practica este folosita de cei care au dificultati de mers si/sau deplasare deasupra solului. Unele tehnici folosite includ:
Aqua Running → Conditionare cardiovasculara care implica de obicei alergarea sau joggingul in apa. Este folosit fie pentru sportivi accidentati, fie pentru cineva care cauta munca aerobica cu impact redus.
Conceptul Halliwick → Se concentreaza pe dezvoltarea echilibrului si a stabilitatii de baza. Este cel mai frecvent utilizat cu pacientii cu dizabilitati fizice pentru a preda controlul motor.
Watsu → Induce relaxare profunda si ofera beneficii terapeutice printr-o serie de intinderi profunde si miscari curgatoare. Este folosit mai ales de cei cu persoane ranite si cu dizabilitati, in special cu dizabilitati neurologice.
Ai Chi → Tehnici de respiratie diafragmatica si antrenament de baza de rezistenta. Acesta este utilizat pe scara larga de catre cei care au nevoie de o intarire de baza intr-un corp ranit.
Metoda Bad Ragaz Ring → Reabilitarea functiilor neuromusculare. De obicei, pacientul este condus printr-o serie de exercitii modelate in timp ce sta intins cu fata in sus in apa. Gatul, pelvisul, genunchii si bratele lor sunt sustinute de inele sau flotoare.
Metoda Burdenko → Dezvolta echilibrul, coordonarea, flexibilitatea, forta, rezistenta si viteza folosind metode similare ca si sportivii profesionisti, doar in apa. De asemenea, utilizeaza echipamente plutitoare pentru a provoca clientul sa stea in pozitii verticale, miscandu-se cu viteze diferite si sa se miste in mai multe directii.
Terapia prin masaj birmanez
Masajul birmanez este o combinatie ciudata de stiluri de medicina activa thailandeza, chinezeasca si indiana. Este un masaj pentru intregul corp care utilizeaza framantarea, acupunctura si framantarea pentru a elibera stresul din corp. Are scopul de a creste fluxul de sange in jurul muschilor si articulatiilor stranse, de a promova o mai buna calitate a pielii si de a imbunatati somnul.
Exista cateva miscari cheie care definesc metoda birmana din alte terapii de masaj, inclusiv:
- Folosind cotul pentru a aplica acupressure
- Loviri usoare ale punctelor de acupressure, folosind si coatele
- Folosind mainile pentru a framanta muschii stransi
- in esenta, birmaneza este o forma mai veche de terapie cu puncte de presiune si, prin urmare, ar trebui sa fie folosita numai de cei care sufera de dureri din cauza muschilor stransi. Durata sedintelor poate varia in functie de severitatea strangerii.
Terapia de integrare structurala / Rolfing
Terapia de integrare structurala, sau Rolfing, este o alta forma de medicina alternativa. A fost dezvoltat de Ida Rolf la sfarsitul anilor 1800, iar scopul sau este de a combina munca de terapie a tesuturilor superficiale si profunde cu indicatiile de miscare. Rolf credea ca corpul contine un „camp energetic” special care a beneficiat atunci cand este aliniat cu campul gravitational al Pamantului si lucreaza pentru a realinia fascia corpului cu campul gravitational al Pamantului.
Cu toate acestea, nu este pe deplin dovedit daca Rolfingul este sau nu eficient pentru beneficii pe termen lung pentru sanatate.
La fel ca munca tesuturilor profunde, terapia de integrare structurala lucreaza la manipularea straturilor fasciale ale corpului. Se stie ca este destul de dureros. Rolfingul se face in mod normal intr-o serie de zece pasi numita „Reteta”.
Primele trei sesiuni se concentreaza pe straturile fasciale superficiale
Urmatoarele patru lucreaza asupra tesuturilor mai profunde, in special in pelvis
Sesiunile finale cuprind intregul corp
De obicei, sesiunile dureaza de la o ora la o ora si jumatate. Desi poate fi dureros in timpul sau dupa sedinte, Rolfing-ul a fost folosit la toate grupele de varsta – de la copii la varstnici – si implica in mod normal stand, culcat si in picioare.
Terapie de stimulare biomecanica (BMS).
Stimularea biomecanica este diferita de orice alt tip de terapie prin masaj, mai ales pentru ca practicianul nu isi foloseste mainile pentru procedura. Mai degraba, clientul sta intins pe o masa, fie cu fata in sus, fie cu fata in jos, si este atasat de o masina de stimulare. Aparatul de stimulare utilizeaza oscilatia biomecanica pentru a stimula fascia stransa.
Terapia de stimulare biomecanica este utilizata in mod normal pentru sportivi si profesionisti de fitness. Mai precis, este utilizat pe scara larga de catre cei care participa la:
- Sporturi de competitie
- Reabilitare sportiva
- Fitness
- Medicament
Stimularea biomecanica este utilizata pentru a imbunatati performanta, echilibrul si coordonarea prin eliberarea tensiunii dintre straturile fasciale. De multe ori, este folosit si impreuna cu terapiile cu puncte de declansare pentru rezultate maxime.
Desi este folosita cel mai mult de profesionistii in fitness, stimularea biomecanica este, de asemenea, utilizata pe scara larga de chiropracticieni pentru a elibera tensiunea in articulatiile incordate. Prin urmare, orice barbat, femeie sau copil care se confrunta cu o ranire poate beneficia de terapia BMS. Sesiunile nu dureaza niciodata mult – pana la cincisprezece minute – iar severitatea stimularii se bazeaza pe toleranta la durere si tensiunea musculara a persoanei.
Tot ce trebuie sa afli despre tipurile de masaj si beneficiile acestora fie ca esti la inceput de cariera sau preferi masajul.
Amatsu
Terapia de masaj Amatsu. Amatsu este o forma de terapie corporala care isi propune sa elibereze tensiunea lucrand atat cu tesutul moale, cat si cu fascia. Este derivat din unele practici japoneze antice si o combinatie de anatomie, fiziologie si practici actuale de miscare. in timpul unei sesiuni, practicantii incearca sa utilizeze miscarea naturala pentru a crea mici modificari in corp si realiniaza articulatiile folosind miscari usoare; nu este implicata nicio forta aspra. Acesta poate fi utilizat in: tendoane, ligamente, muschi, tesuturi moi si fascie.
Mai ales, Amatsu cauta interactiunea a cinci factori pentru a da mai multa viata corpului. Practicile sale invita spatiu in interiorul corpului, astfel incat articulatiile sa se poata misca liber, asa cum ar trebui. Cei cinci factori includ:
- Structura
- Energie
- Nutritie
- Emoţie
- Mediu inconjurator
Se crede ca alinierea acestor cinci factori sunt interdependenti si depind unul de celalalt pentru un organism pe deplin functional. Prin urmare, aceasta lucrare isi propune sa realinieze atat fascia, cat si toti cei cinci factori pentru a elibera tensiunea din corp.
Deoarece este non-invaziv, toate grupele de varsta pot participa la Amatsu. in general, sedintele dureaza pana la o ora.
Terapia de masaj cu drenaj limfatic
Terapia de drenaj limfatic ar trebui sa dreneze limfele, care transporta deseurile departe de tesuturi si inapoi catre inima. Drenajul limfatic foloseste atat miscari de presiune, cat si miscari ritmice pentru a incuraja drenajul limfatic. Deoarece atat muschii netezi, cat si cei tari sunt necesari pentru drenarea limfelor intr-un sistem care functioneaza normal, aceasta practica calmeaza muschii si permite limfelor sa se scurga. Se recomanda folosirea unui ulei de masaj sau a unei creme de masaj.
Drenajul limfatic a fost dezvoltat de Emil si Estrid Vodder in anii 1930. S-a raspandit in Franta dupa al Doilea Razboi Mondial, cand au observat ca mai multi soldati aveau ganglioni limfatici umflati.
Astazi, totusi, nu exista niciun indiciu clar ca terapia de drenaj limfatic are beneficii pe termen lung pentru sanatate. Barbatii si femeile de toate varstele pot avea terapia efectuata doar intr-un cadru clinic, iar sedintele variaza in lungime in functie de severitatea ganglionilor limfatici.
Masaj cu pietre fierbinti
Masaj cu pietre. Un masaj cu pietre fierbinti este un derivat al masajului suedez care utilizeaza pietre fierbinti de-a lungul corpului. Pietrele sunt in mod normal facute din bazalt, un stil de roca vulcanica, si sunt in mod normal incalzite pana la 145 de grade Fahrenheit. Aceste pietre pot fi plasate in multe zone de-a lungul corpului, in special:
- Coloana vertebrala
- Pieptul
- Fata
- Stomacul
- Mainile / palmele
- Picioarele/degetele de la picioare
La fel ca un masaj suedez clasic, practicantul foloseste framantarea, miscari lungi, miscari circulare, vibratii si ciocanire in timpul masajului pentru a stimula muschiul si a elibera tensiunea din fascie. Aceasta metoda este folosita, cel mai frecvent, pentru a relaxa muschii afectati si tesuturile moi.
Exista multe beneficii ale unui masaj cu pietre fierbinti, inclusiv:
- Ameliorarea tensiunii musculare si a durerii
- Reducerea stresului si a anxietatii
- Cresteti imunitatea
- Reduce unele simptome canceroase
- Imbunatatiti somnul
- Poate ajuta la alungarea unor atribute ale bolilor autoimune
Chiar si cu pietrele fierbinti, nu exista nicio restrictie de varsta pentru un masaj cu pietre fierbinti. Cu toate acestea, copiii mici ar trebui sa fie atenti la acest masaj fara un parinte sau tutore prezent. De asemenea, este cel mai benefic pentru cei care se confrunta cu dureri sau dureri musculare evidente sau cu unele traume emotionale, cum ar fi depresia, anxietatea si insomnia.
In cazul in care v-a placut acest articol, Total Pro Beauty va invita sa descoperiti si gama noastra de creme de masaj sau uleiuri de masaj profesionale. Un ulei de masaj profesional va face intotdeauna diferenta rezultatelor. Astfel pe baza experientei impartasite de clientii nostri, va recomandam sa incercati maimulte tipuri de ulei de masaj sau o crema de masaj sa experimentati aromele si sa va bucurati de beneficiile acestora.
Mi-a placut articolul, multumesc pentru informatie!