Tinerii sunt tot mai ingrijorati de procesul de imbatranire si cauta solutii imediate.

Total Pro Beauty despre generatia Z, cosmetice profesionale, antiage,
Total Pro Beauty despre generatia Z, cosmetice profesionale, antiage,

Chiar daca cei mai in varsta membri ai generatiei Z au aproximativ 26 de ani, multi tineri sunt profund preocupati de schimbarile fizice care apar odata cu trecerea anilor. Acestia isi doresc solutii pentru a incetini acest proces natural si recurg la diverse metode in cautarea raspunsului.

cosmetice profesionale, crema antiage, Total Pro Beauty,

Un numar tot mai mare de tineri din generatia Z (cei nascuti intre 1996 si 2010) se simt nelinistiti de aspectul lor care, in opinia lor, imbatraneste mai repede decat ar trebui, chiar daca unii tocmai au implinit 20 de ani, iar altii inca nu au trecut de aceasta varsta. In incercarea de a preveni imbatranirea, multi dintre acesti tineri aleg produse cosmetice cu efect anti-imbatranire, cosmetice profesionale, creme antiage cum ar fi cele pentru reducerea ridurilor sau cu protectie solara. Conform unei analize a pietei realizata de compania Circana, 70% dintre acestia utilizeaza zilnic serumuri anti-aging, conform relatarilor CNN.

Influencerita Emma Brooks a fost surprinsa de constientizarea faptului ca imbatraneste inca din jurul varstei de 20 de ani. „Am inceput sa ma sperii. Arat diferit fata de acum doi ani… Cum o sa arat peste cinci ani?”, a marturisit ea. Aceasta este doar un exemplu care reflecta obsesia acestei generatii fata de aspectul lor fizic.

Un clip viral pe TikTok intitulat „Lucruri pe care le fac ca sa incetinesc procesul de imbatranire la 14 ani” a evidentiat ingrijorarea extrema a acestei generatii in privinta imbatranirii. „Aceasta generatie adopta rutinele de ingrijire a tenului de la persoane mai in varsta”, sustine Larissa Jensen, consultant in industria de frumusete la Circana.

cosmetice profesionale, creme antiage, Total Pro Beauty,

Motivul principal al acestei preocupari timpurii pentru imbatranire este influenta puternica a aplicatiilor precum Instagram, TikTok si Zoom, care determina utilizatorii sa-si petreaca mai mult timp privindu-si chipul. Unii distribuie online tratamente si idei pentru „prevenirea imbatranirii”, de la retinoizi la vitamina C si protectie solara. Aceasta obsesie a generat o crestere semnificativa a cautarilor online si a discutiilor despre botox, fillere faciale si retinol, potrivit platformei Trendalytics.

Generatia Z, fiind foarte constienta si informata, a schimbat perspectiva asupra anti-imbatranirii catre conceptul de wellness. Tinerii din aceasta generatie doresc mai degraba sa incetineasca procesul de imbatranire decat sa corecteze eventualele probleme ulterior, arata dermatologul Diala Haykal. Aceasta schimbare de perspectiva a deschis noi oportunitati pentru brandurile cosmetice, care au inceput sa ofere produse adaptate la aceasta cerere. Produsele de ingrijire a tenului si pielii cu efect anti-aging au inregistrat o crestere de 10% in ultimii doi ani, conform Trendalytics.

Total Pro Beauty, botox, acid hyaluronic, ntirid, antiage

De asemenea, brandurile care se adreseaza exclusiv tinerilor au proliferat, oferind solutii adaptate nevoilor specifice ale acestei generatii. Totodata, tinerii din generatia Z manifesta un interes crescut pentru produsele injectabile, precum Botox-ul, intrucat acestea ofera rezultate rapide, o abordare neexistand in urma cu zece ani.

Total Pro Beauty, botox, acid hyaluronic, ntirid, antiage

Retelele de socializare au un impact semnificativ in aceasta obsesie pentru anti-imbatranire. Hashtag-ul #antiageing are milioane de vizualizari pe TikTok, iar filtrele care „prezic” cum vei arata in viitor au devenit virale. Educatia despre ingrijirea pielii si procedurile de anti-imbatranire se desfasoara pe scara larga pe platformele de socializare, impingand cererea pentru astfel de tratamente. Cu toate acestea, este important de mentionat ca accesul la o multime de informatii poate duce la confuzie si anxietate in randurile acestei generatii in formare.

In concluzie, Generatia Z se confrunta cu o obsesie timpurie fata de imbatranire, alimentata de presiunea sociala si influenta retelelor de socializare. Aceasta tendinta a deschis noi orizonturi in industria cosmetica, iar brandurile au inceput sa dezvolte produse si servicii adaptate la nevoile specifice ale tinerilor care doresc sa-si incetineasca procesul de imbatranire.

Cu toate acestea, exista si voci critice care sustin ca excesul de informatii disponibile pe retelele de socializare poate genera confuzie si anxietate in randurile Generatiei Z. Multi tineri, ajungand la specialisti cu preocupari despre imbatranire, pot descoperi ca acestea sunt, de fapt, cauzate de substante chimice agresive sau ca nu exista suficiente date stiintifice privind eficienta tratamentelor de „prejuvenare” in cazul tinerilor.

In ciuda acestei critici, tinerii din Generatia Z par a fi dornici sa impartaseasca deschis experientele lor pe platformele de socializare. Un exemplu este influenta puternica a hashtag-ului #antiageing pe TikTok, care a generat miliarde de vizualizari. Tinerii isi documenteaza chiar si procedurile de ingrijire anti-imbatranire, filmandu-si tratamentele si creand tutoriale video pe care le impartasesc online. Carolyn Treasure, cofondatoarea Peachy, subliniaza ca Generatia Z nu incearca sa ascunda aceste aspecte, ci, dimpotriva, doresc sa le impartaseasca si altora.

Educatia despre viata pe retelele de socializare joaca un rol semnificativ in starnirea interesului pentru prevenirea imbatranirii. Dermatologii si chiar liceenii isi impartasesc sfaturile de ingrijire a pielii, contribuind la cresterea nivelului de constientizare in randul utilizatorilor de social media. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca disponibilitatea excesiva de informatii nu garanteaza intotdeauna exactitatea acestora, iar unele aspecte ale obsesiei pentru anti-imbatranire ar putea sa nu fie intemeiate stiintific.

Total Pro Beauty, botox, acid hyaluronic, ntirid, antiage

In ciuda tuturor acestor aspecte, Generatia Z pare sa abordeze o abordare paradoxala in ceea ce priveste intelegerea si gestionarea procesului de imbatranire. Pe de o parte, acestia sustin valorile pozitivitatii, autenticitatii si credibilitatii corpului. Pe de alta parte, manifesta o preocupare intensa pentru anti-imbatranire, folosind filtre foto si accentuand perfectiunea.

Total Pro Beauty, botox, acid hyaluronic, ntirid, antiage

Este interesant de observat cum aceste tendinte si preocupari vor evolua in viitor, pe masura ce tinerii din Generatia Z isi vor continua parcursul si vor ajunge la etapele ulterioare ale vietii. intre timp, industria cosmetica si-a adaptat rapid strategiile pentru a raspunde acestei cereri din ce in ce mai mari, transformand anti-imbatranirea intr-o nisa importanta pe piata produselor de ingrijire a tenului si a pielii.

Be the first to comment on "Tinerii sunt tot mai ingrijorati de procesul de imbatranire si cauta solutii imediate."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*